27 januari 2023 - Door: Peter Grimbergen

Veel camping-gangers houden ervan om tijdens hun vakantie op de camping vaak de barbecue aan te zetten. Het bakken van vlees, vis, en groenten, in combinatie met een lekker drankje, geeft voor veel vakantiegangers het echte vakantiegevoel. Maar wat zijn nu de beste kleine barbecues om mee te nemen naar de camping?

1. Big Green Egg Small

De Big Green Egg Small is een compacte en veelzijdige grill die ideaal is voor kleinere gezinnen of voor gebruik op een terras of een camping. De grill heeft een grote thermische efficiëntie en kan zowel roken, grillen als bakken. Dit maakt het mogelijk om een breed scala aan gerechten te bereiden, van een simpele hamburger tot een gegrilde ribeye steak. Bovendien is de grill gemakkelijk te reinigen en onderhouden, en heeft een lange levensduur. Ook is de Big Green Egg Small gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals keramiek, waardoor de grill zowel stijlvol als functioneel is. Een voordeel van dit merk is dat er altijd veel Big Green Egg aanbiedingen te vinden zijn om flink te besparen.

2. Weber Go-Anywhere

De Weber Go-Anywhere is een compacte en draagbare gasbarbecue die ideaal is voor gebruik op reis, camping of op een kleine terras of balkon. De barbecue is gemakkelijk te vervoeren dankzij de handgrepen en de deksel die ook als rooster dient. Het gietijzeren rooster van de Weber Go-Anywhere garandeert een goede warmteverdeling en een mooie grillstructuur op het voedsel. Bovendien is de Weber Go-Anywhere eenvoudig te reinigen en onderhouden, en heeft een lange levensduur. De gasbarbecue is eenvoudig aan te steken en te regelen, waardoor het grillen snel en gemakkelijk is.

3. Weber Q1400

De Weber Q1400 is een elektrische barbecue die ideaal is voor gebruik in stedelijke gebieden, op een balkon, terras of camping. Dankzij de elektrische aandrijving, is de barbecue snel opgewarmd en eenvoudig te bedienen. De barbecue heeft een grote grilloppervlakte en een rooster van gietijzer, waardoor het mogelijk is om een breed scala aan gerechten te bereiden. De barbecue is gemakkelijk te reinigen en onderhouden dankzij de verwijderbare vetpan. De Weber Q1400 is ook een stijlvolle en compacte optie, die niet veel ruimte in beslag neemt.

Is een barbecue wel geschikt voor op de camping?

Een barbecue kan handig zijn voor op de camping, omdat het een manier biedt om maaltijden te bereiden terwijl je buiten bent. Er zijn verschillende soorten barbecues die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op de camping, zoals kleine, draagbare modellen die gemakkelijk mee te nemen zijn en grote, roestvrijstalen modellen die meer kracht bieden voor grotere groepen. Het is wel belangrijk om te controleren of er geen verbod is op barbecue in de camping of de omgeving waar je verblijft. Mocht je nog geen barbecue hebben, kan het geen kwaad om even tussen de barbecue aanbiedingen te snuffelen.

Belangrijke eisen voor een barbecue op de camping

Zorg ervoor dat de barbecue stabiel is en niet gemakkelijk omver kan worden geduwd. Het is ook belangrijk om te controleren of de barbecue geen gaslekken heeft en dat de branders goed werken. Een barbecue moet ook gemakkelijk mee te nemen zijn naar de camping, zoals een compacte kleinere barbecue of een portable barbecue.

Er zijn verschillende soorten brandstof waarmee een barbecue kan werken, zoals propaan, butaan of houtskool. Zorg ervoor dat je de juiste brandstof meeneemt als je op camping gaat, afhankelijk van de soort barbecue die je hebt. Zorg er daarnaast voor dat je op de hoogte bent van de regelgeving op de camping waar je naar toe gaat, zoals of er een specifieke plek is waar je een barbecue mag gebruiken.

Camping barbecue