20 feb 2022 - Door: Hans de Waard

Wanneer je zin hebt om een dagje of weekend erop uit te gaan en iets leuks te ondernemen dan wil je daarvoor niet te lang onderweg zijn. Je wilt zoveel mogelijk uit je dag(en) halen, dus uren in de auto zitten of een hele dag kwijt zijn aan reizen is zonde van je tijd. Natuurlijk kun je kiezen om ergens in de buurt in Nederland iets te gaan doen, maar soms heb je behoefte om je in een hele andere omgeving te bevinden. En daarvoor is Duitsland de perfecte bestemming. Veel plekken zijn snel te bereiken, zeker wanneer je in het Oosten van Nederland woont, en het voelt alsof je in een andere wereld bent belandt. Op zoek naar leuke bestemmingen niet ver van huis? Hier lees je over de leukste en mooiste plekken in Duitsland.

Dagje pretpark

Wie houdt er nu niet van een ouderwets dagje vermaak in een pretpark. Gezellig met je partner of met het hele gezin. In een pretpark heb je vaak voor jong en oud de leukste attracties. Ook in Duitsland weten ze wel hoe dat moet en daar heb je toch weer een heel ander aanbod dan hier in Nederland. Zo heb je niet ver over de grens het geliefde Movie Park Germany. Dit is een pretpark geheel in stijl van films en televisie, met live shows vol met actie en natuurlijk spannende achtbanen. Iets zuidelijker gelegen, maar ook niet ver van de Nederlandse grens vind je Phantasialand. Hier waan je je ook weer in een compleet andere wereld, waarbij elk deel van het park weer een andere thema heeft. Zo ga je van Chinatown naar Mexico en door naar Mystery. Dit park prikkelt zeker je fantasie.

Wijnen proeven aan de Moezel

Wijn proeven aan de Moezel in Duitsland

Ze zeggen wel eens dat al het goede van ver komt, nou in dit geval zeker niet. Wie van een goed glas wijn houdt, hoeft echt niet ver te reizen. Een erg geliefd wijngebied vind je namelijk in Duitsland langs de oevers van de Moezel. Langs steile hellingen kronkelen de wijngaarden je tegemoet. De Moezel Riesling wijn behoort zelfs tot een van de beste witte wijnen ter wereld. Laat je verrassen door dit leuke gebied waar je heerlijk wandelen of fietsen kunt afwisselen met een wijntour.

Lekker winkelen

Aan shopmogelijkheden geen gebrek in Duitsland. Ook daarvoor hoef je vaak niet ver de grens over. Wil je graag luxe winkelen en houd je van exclusieve boetiekjes, dan kun je heel goed terecht in Münster. Ook Osnabrück is niet ver weg. Net als in Münster vind je hier kleinere boetiekjes, maar ook grote warenhuizen waar je naar hartelust kunt winkelen. Dit zijn nog maar twee van de vele leuke steden waar je in Duitsland heen kunt gaan voor een dagje uit. Het leuke is dat hier je weer net een ander aanbod vindt dan in Nederland. Bovendien zijn veel artikelen ook goedkoper over de grens, wat het weer extra aantrekkelijk maakt.

Ontspannen in de wellness

De Duitsers is een dagje wellness en kuuroord niet vreemd. Niet voor niets zijn er veel plaatsen in Duitsland met het woord Bad ervoor. Dit geeft aan dat er een kuuroord aanwezig is. Voor een dag spa en wellness kun je in Duitsland dus uitstekend terecht. Je vindt veel verschillende wellness resorts en hotels niet ver over grens en natuurlijk verder weg. Wil je eens wat anders dan een sauna resort in Nederland, laat je dan volledig in de watten leggen in een van de vele spa´s in Duitsland, want daar weten ze als geen ander hoe ze daar mee om moeten gaan. Geniet van de sauna, helend kuurwater en relaxte zoutbaden.

Een weekendje Berlijn

Stad Berlijn

Deze prachtige stad mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hoewel Berlijn te ver weg is om er voor één dag heen te gaan, is het absoluut geschikt voor een (lang) weekend. In ongeveer 6 uur rijd je met de auto naar Berlijn, mits alles mee zit. Je kunt ook heel ontspannen met de trein reizen, vanaf Amsterdam doe je er dan ongeveer 6,5 uur over. Daarmee heeft het dus niet zoveel zin om een dagje op en neer te gaan. Maak er dus vooral een weekend van, want Berlijn heeft absoluut genoeg te bieden om je meerdere dagen te kunnen vermaken. Deze hippe stad heeft alles te bieden wat je verlangt van een weekend weg. Je vindt er een bom aan cultuur, natuur en het ademt bovendien geschiedenis. Vol van indrukken kom je weer thuis. Ben je er eenmaal geweest, gegarandeerd dat je nog een keertje terug wilt.