14 februari 2023 - Door: Stefan Peters

Er gaat niets boven een kampeertrip, maar dat betekent niet dat je er helemaal tussenuit moet. Veel campings en vakantieparken bieden nu dekking, zodat je contact kunt houden met familie en vrienden, zelfs als je kilometers van huis bent. Plan je een vakantie of kampeertrip en vraag je je af hoe het zit met het internet? Steeds meer producten zijn afhankelijk van wifi om te functioneren, ook voorwerpen die we meenemen op vakantie. Of het nu gaat om je telefoon, tablet, auto, fotocamera, portofoons of videocamera, je wilt er zeker van zijn dat je apparaten verbonden zijn zodat je het meeste uit je reis kunt halen. Laten we onderzoeken hoe je kunt zorgen voor een goede dekking op je camping of vakantiepark.

Controleer vooraf beoordelingen

De beste manier om te weten wat voor dekking je zult hebben op een camping is om recensies te lezen van andere klanten die er eerder verbleven hebben. Veel campings geven online recensies, zodat potentiële gasten kunnen zien wat anderen vonden van hun ervaring met de wifi-verbinding. Dit is een geweldige bron om uit te zoeken of de verbinding betrouwbaar en snel genoeg was voor het streamen van video's en het uploaden van foto's. Sommige campings vermelden zelfs hun wifi-snelheid in de beoordelingen. Ook kun je tegenwoordig portofoons kopen die op wifi werken, wat natuurlijk ideaal is voor ouders om in contact te blijven met de kinderen. Extra reden om goede internet te hebben!

Vraag het je camping rechtstreeks

Als je online geen informatie kunt vinden over de beschikbare wifi-verbindingen op de door jou gekozen camping of vakantiepark, wees dan niet bang om rechtstreeks contact op te nemen. Je kunt het personeel van de camping bellen of mailen en hen vragen naar algemeen wifi op campings. Ze zouden je moeten kunnen vertellen of ze gratis wifi-toegang bieden, evenals eventuele beperkingen of restricties op het gebruik van data. Als ze wel gratis wifi-toegang bieden, moeten ze je ook kunnen vertellen welk type verbinding ze bieden (2G/3G/4G/5G), zodat je dit goed kunt plannen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor algemeen wifi op vakantieparken!

dekking camping wifi

Maak verbinding via hotspots

Soms, zelfs als een camping of vakantiepark een goede wifi-dekking heeft, kunnen er nog steeds gebieden zijn waar de ontvangst vlekkerig is door bomen of andere obstakels die het signaal blokkeren. In die gevallen is het handig om verbinding te maken via hotspots in plaats van alleen te vertrouwen op de wifi-verbinding van de camping. Hotspots zijn kleine apparaten waarmee gebruikers via een mobiel netwerk tot 10 apparaten tegelijk kunnen verbinden zonder gebruik te maken van openbare wifi-netwerken. De meeste grote netwerken bieden hotspot, waardoor ze handig en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Het type dekking dat je nodig hebt

Voordat je je camping of vakantiepark kiest, moet je bedenken wat voor soort dekking je nodig hebt. Als je alleen in contact wilt blijven met familie en vrienden via tekstberichten of social media updates, dan zou basisdekking voldoende moeten zijn. Als je echter van plan bent om muziek of video's te streamen terwijl je kampeert, dan is een grotere dekking een must om een ononderbroken service te garanderen.

Waar je gaat kamperen & geen dekking

De locatie is de sleutel tot het vinden van kwaliteitsdekking op campings en vakantieparken. Probeer, indien mogelijk, van tevoren uit te zoeken welke aanbieders van mobiele telefonie in het gebied beschikbaar zijn, zodat je er een kunt kiezen die goed werkt voor jouw behoeften. Als er geen bereik is op je camping of vakantiepark, maak je dan geen zorgen - er zijn nog steeds mogelijkheden om verbonden te blijven! Veel kampeerders gebruiken satelliettelefoons voor noodcommunicatie; deze toestellen kunnen echter ook worden gebruikt om te bellen en te sms'en, zolang er een duidelijke zichtlijn is tussen de antenne van de satelliettelefoon en de lucht. Sommige modellen worden zelfs geleverd met data-abonnementen, zodat reizigers in afgelegen gebieden e-mails kunnen versturen of op het internet kunnen surfen.

Hoe ver je ook weg bent van de bewoonde wereld tijdens het kamperen of een vakantie in een vakantiepark, een goede dekking, maakt je ervaring veel prettiger – en geeft je gemoedsrust omdat je weet dat hulp binnen handbereik is! Of je nu van plan bent om tijdens je vakantie al je apparaten aan te sluiten voor het streamen van content of alleen het controleren van e-mails, het is belangrijk dat je van tevoren onderzoek doet, zodat je weet wat voor soort dekking je gekozen bestemming biedt. Het lezen van klantbeoordelingen is altijd een goede plek om te beginnen, omdat die meestal een eerlijk overzicht geven van wat voor ervaring anderen hadden tijdens hun bezoek daar. Met wat zorgvuldige planning vooraf kun je ervoor zorgen dat, waar je vakantie je ook brengt, verbonden blijven nooit een probleem zal zijn!