01 maart 2022 - Door: Pieter Verbrugge

De Eifel spreidt zich met haar natuurpracht grotendeels over Duitsland met een klein stukje in de Belgische Oostkantons. Kronkelende stromen waaronder de Rijn en Moezel toveren de prachtigste landschappen die er als schilderwerkjes uitzien. Sporen van vulkanisme, kraters en vulkanen schonken hun naam aan de Vulkaaneifel. Het is een populair en aantrekkelijk vakantiegebied dat zich uitstekend leent voor een weekendje of langer verblijf. De Eifel is niet enkel heel bereikbaar, een waaier aan bezienswaardigheden en activiteiten in de natuur maken het gebied zeer geliefd.

De Eifel in Duitsland

Wandelaars en fietsers, rustzoekers en natuurliefhebbers van alle leeftijden zijn thuis in het Eifelgebied. Wie houdt van een uitdaging overwint de Hohe Acht, de hoogste berg van de Eifel. Snuif er middeleeuwse sferen op in sprookjesachtige kastelen. Struin door pittoreske straatjes in authentieke dorpjes en steden als Monschau, Cochem en het vermaarde Trier. De gastvrijheid, kwalitatieve gastronomie en hoog aangeschreven topwijnen vervolmaken deze droomlocatie.

Samen uit, samen thuis

Genieten van al het moois dat de Eifel te bieden heeft, kan je des te meer vanuit jouw eigen chalet. Je bent verzekerd van jouw woonruimte op een attractieve locatie. Voorkom ellenlange zoektochten naar de geschikte vakantiewoning, administratieve boekingskosten, teleurstellingen wanneer een accommodatie reeds bezet is of eens ter plaatse dan toch niet aan de verwachtingen voldoet. Met een eigen chalet kom je altijd een beetje thuis en toch heb je er het gevoel altijd op vakantie te zijn. Je bent niet gebonden aan annuleringsverzekeringen en hebt de vrijheid om zonder veel voorgaande planning er even tussenuit te gaan.

Zekerheid

Wanneer je een reguliere vakantie boekt, zal je jou telkens moeten aanpassen aan de nieuwe locatie. Je bent niet vertrouwd met de omgeving en de plaats blijkt niet ideaal of aan jouw behoeften te voldoen. Het is telkens opnieuw een zoektocht die pas voorbij is wanneer je weer aanstalten maakt om huiswaarts te keren. Dan klinkt het vast als muziek in de oren dat een eigen chalet op jouw favoriete bestemming en eigen gekozen locatie deze nadelen teniet doet. Je bepaalt zelf de locatie van jouw toekomstige vakantiewoning en die stelt jou in de mogelijkheid om telkens in een vertrouwde omgeving terecht te komen. Vaak ben je omgeven door heel wat natuur, zoals uitgestrekte velden of bosgebied, wat jou een enorm gevoel van ruimte zal geven. Vermits het Eifelgebied zoveel te bieden heeft, heb je vanuit jouw comfortabele accommodatie een zee aan mogelijkheden, dichtbij. Verkies je een korte wandeling of een langere daguitstap, met jouw eigen vakantieverblijf ben je gauw weer thuis in een huiselijke en ontspannen sfeer om te genieten van waar het je in het dagelijkse leven aan ontbreekt. Het mooie weer maak jij in de Eifel en je zal je verrijken met tal van onvergetelijke herinneringen.

Comfort

Jouw chalet voldoet aan de hoogste normen. Het is voorzien van alle gemakken en is opgebouwd uit kwalitatieve en duurzame materialen. Chalets en Duitsland zijn nu eenmaal vereenzelvigd met elkaar en zijn er van uitstekende makelij. Begin maar alvast te oefenen met te denken aan een chalet kaufen zoals ze bij bijvoorbeeld Lacet zouden zeggen. Deze Nederlandse organisatie heeft diepe banden met de Duitsland en dat is ook te zien aan de gründlichkeit van hun diensten en producten. Je hoeft jouw chalet alleen nog af te maken met jouw eigen inrichting en accessoires om het echte thuisgevoel te geven. Het is onnodig om met een overvolle wagen richting jouw bestemming te rijden, wanneer je alles netjes ter plaatse beschikbaar weet in jouw vakantieverblijf. Bij voorbaat zijn de aanwezigheid van kookgerei, beddengoed en ook jouw slaapcomfort verzekerd. Vrijblijvend kan wie dit wenst een chalet verhuren of ter beschikking stellen aan familie of vrienden.

Een chalet in Duitsland

Transport

Met gepaste zorg kan je ook een bestaande chalet verplaatsen naar de Vulkaaneifel. Ook een goede plaatsing en aansluiting dienen verzekerd te worden. Het is zeker een budgetvriendelijke oplossing voor wie uitgekeken is op zijn huidige locatie en vernieuwing wenst. Wie graag een chalet dichtbij huis wil laten bouwen en vertrouwen stelt in lokaal vakmanschap kan eveneens zijn droomverblijf laten transporteren. Er is expertise voorhanden om uw wensen te laten vervullen.

Sprookjes bestaan

Het Eifelgebied is de droomlocatie voor wie houdt van rust en ruimte, glinsterende rivieren, authentieke steden, vulkanische en middeleeuwse restanten en wandelen of fietsen in de natuur. Een eigen kwalitatieve en duurzame chalet in dit stukje paradijs geeft jou vrijheid, comfort, zekerheid, gebruiksgemak en een thuisgevoel.