20 juni 2023 - Door: Stefan Peters

De zomermaanden zijn officieel van start gegaan. Heb je al een vakantie geboekt? Over de hele wereld zijn er mooie plekken te bezoeken; de opties zijn werkelijk eindeloos. Maar ook in Europa zijn er vele idyllische reisbestemmingen. Van prachtige, indrukwekkende steden, tot adembenemende en toch rustgevende stranden. Is een vakantie naar een parelwit strand precies wat jij nodig hebt om tijdens jouw zomervakantie op te laden? In dit artikel lichten we een aantal van de meest sprookjesachtige stranden van Europa uit.

Navagio Beach (Shipwreck Beach) - Zakynthos, Griekenland

Allereerst is het witte strand genaamd Navagio Beach in Zakynthos het bezoeken meer dan waard. Deze plek is wereldberoemd vanwege het gestrande scheepswrak dat midden op het strand ligt. De kalkstenen kliffen die het strand omringen, maken deze plek daarbij extra bijzonder. Het mysterieuze strand is hierdoor wel alleen te bereiken per boot. Echter zijn het witte zand en het heldere water ook van bovenop de klif goed te bewonderen.

Zlatni Rat Beach - Bol, Kroatië

Ook Zlatni Rat Beach (ofwel: Gouden Hoorn Strand) staat bekend als één van de mooiste stranden van Europa. Dit heeft te maken met de bijzondere vorm van dit strand. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het namelijk de vorm van een hoorn. Door de invloed van de getijden en stromingen, kan de punt van deze hoorn verschillende kanten opwijzen. Een groot voordeel aan deze vorm, is dat het aan één kant van het strand altijd volledig windstil is. Daardoor kun je altijd een fijn plekje vinden en optimaal genieten van dit unieke, witte strand in Kroatië.

Zlatni Rat Beach - Bol, Kroatië

Playa de Ses Illetes - Formentera, Spanje

Een ander parelwit strand dat in Europa te vinden is, is Playa de Ses Illetes. Dit indrukwekkende strand ligt aan de noordkust van Formentera; één van de eilanden van de Balearen. Het water is naast erg helder, ook nog eens ondiep, waardoor het een fijn strand is om te bezoeken met kinderen. Net als het populaire Ibiza heeft dit eiland een echte hippie-sfeer, zonder zo toeristisch te zijn.

Ölüdeniz Beach - Fethiye, Turkije

Van Spanje nemen we het vliegtuig naar het mooiste strand van Turkije: Ölüdeniz Beach. Dit strand is gelegen aan de Egeïsche kust van Turkije en is een waar paradijs. Ben je niet zo van stilzitten? Dan is dit strand de perfecte bestemming voor jou, vanwege de vele activiteiten die hier te doen zijn. Denk hierbij aan watersporten zoals duiken, waterskiën en surfen. Daarnaast is er ook nog eens een adembenemende Blue Lagoon.

Samenvattend, zijn er heel wat droombestemmingen te bezoeken in Europa. Voor de paradijselijke stranden met parelwit zand en kristalhelder water hoeven we dus helemaal niet zo ver te vliegen. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?