2 okt 2021 - Door: Jasper Konings

MTB Italie

Mountainbiken in Italië is een geweldige ervaring, omdat er zo veel verschillende plaatsen zijn om naartoe te gaan. Het land heeft zijn eigen bergen, zoals die bij het Gardameer en Arco, die geweldige routes bieden voor gevorderde en beginnende MTB-rijders.

MTB rond Arco en het Gardameer

MTB ten noorden van de laars van Italië, het gebied biedt een aantal geweldige singletracks. De trails zijn ontworpen om variatie in terrein te bieden, van boswegen met panoramische uitzichten tot steile geplaveide hellingen die je hart laten bonzen tegen de tijd dat je hun eindpunt bereikt!

De Dolemieten

Mountainbiken in de Dolomieten is een spectaculaire en uitdagende ervaring. Het dramatische berglandschap zal u ademloos achterlaten terwijl de kliffen boven u uitsteken, maar met genoeg trails om uit te kiezen biedt deze regio u alles van snelle familieritten langs serene rivieroevers tot steile afdalingen die uw adrenaline tot ongekende hoogten doen stijgen! Het Val di Fassa fietspark heeft uitgestrekt terrein voor alle niveaus, waardoor het een van onze favoriete plekken hier is - perfect als je op zoek bent naar wat technische uitdaging na uren op vlakke grond, want we weten wat er kan gebeuren als het er ruig aan toe gaat ;).

Ligurië is adembenemend

MTB in Ligurië betekent dat je enkele van de mooiste mountainbikeroutes kunt rijden die er zijn. Het terrein is vol met klassieke singletracks die variëren van gemakkelijk cruisen op vlakke terreinen, over uitdagende hellingen of ruige bergketens met spectaculaire uitzichten bij elke bocht! Mtb rijders kunnen kiezen tussen verschillende tracks afhankelijk van hun vaardigheden en voorkeuren- er is hier iets perfects wat je ook zoekt: adembenemende kustlijnen met uitzicht op kristalheldere zee terwijl je geniet van een adrenaline pompende rit door hobbelige trails vol obstakels zoals rotsen & wortels onder je banden...

MTB in de Aostavallei

Als je op zoek bent naar een mountainbikevakantie met veel technische uitdagingen en snelle tracks, kijk dan niet verder dan Pila. Het Nationaal Park Gran Paradiso ligt hier voor de deur - mtb-liefhebbers komen hier elk jaar vanuit heel Europa! Er zijn routes die variëren van beginnersvriendelijke cross country ritten geschikt voor degenen die nog nooit hebben gefietst tot meer geavanceerde downhill cursussen gecentreerd op steile hellingen rond dit kleine stadje. Er zijn ook verschillende "blauwe pistes" waar deelnemers hun vaardigheden kunnen testen tegen andere rijders of elkaar kunnen proberen af te schudden. Dicht bij elkaar gelegen paden bieden niet alleen de mogelijkheid om van verschillende soorten heuvels af te glijden, maar ook om wedstrijden te rijden.

MTB in Sicilië

Sicilianen houden van hun fietsen en de natuur. MountainsItaliano maakt al sinds 1996 outdoor-gidsen, dus we weten dat deze twee dingen vrijwel onvermijdelijk zijn voor iedereen die daar woont! Onze boeken bieden al uw MTBER behoeften: van waar te rijden op welke paden of hellingen; hoe lang het duurt weer naar beneden na een avontuur buiten (het kan de moeite waard zijn om wat snacks bij de hand te houden); wat voor soort voedsel zou elke reis beter maken? We geven ook tips over veiligheid zoals het dragen van beschermende uitrusting volgens Protection Parts

MTB op Sardinië: Een geweldige kans voor mountainbikers

Mt.sardegnasuntura biedt een ongelooflijk scala aan terrein, van de serene schoonheid die wordt gevonden oppperuto richels en langs geiten tracks tot uitdagende technische afdalingen naar beneden steile hellingen gevuld met obstakels zoals rotsverschuivingen of gebombardeerde wortels allemaal voor u aangelegd onder blauwe luchten af en toe bezaaid met pluizige witte wolken hoog boven Middellandse Zee golven crashen onder hen als ze glijden over gladde onverharde wegen slingeren door weelderige groene valleien waar olijfgaarden domineren bodembedekker brengen leven zeker niet alleen naar deze delen, maar ook die overal elders in Italië.

Tot ziens in Italië, de plek voor MTB

Mountainbiken in Italië is een geweldige ervaring omdat er zo veel verschillende plekken zijn om naartoe te gaan. Het land heeft zijn eigen bergen, zoals die bij het Gardameer en Arco, die geweldige routes bieden voor gevorderde en beginnende MTB-rijders. Als u op zoek bent naar meer avontuur met uw mountainbike rit-check out het noorden van de laars! Dit gebied biedt een aantal singletracks die elke rijder een kloppend hart zullen bezorgen tegen de tijd dat ze het eindpunt bereiken. Heb je al eens geprobeerd te mountainbiken in Italië? Wij kunnen u helpen uw reis naar het buitenland te plannen via onze reisbureau diensten hier bij Traveler's Paradise International, we zijn experts als het gaat om het helpen van mensen vinden hun droom vakantiebestemming!

Mountainbiken in Italie