29 september 2023 - Door: Peter Grimbergen

Voor je vakantie moet je altijd het een en ander organiseren. Je moet je vlucht en je hotel boeken, zorgen voor oppas voor de katten en de hond, de buurvrouw vragen voor de planten en dan moet je ook nog eens naar het vliegveld. Natuurlijk kun je daarvoor je ouders, je oom en tante, je vrienden of je broer of zus vragen, maar is het niet veel fijner om de heen- en terugreis vanaf het vliegveld zelf in de hand te hebben? Om niet afhankelijk te zijn van anderen? Afgelopen periode heb ik daar ervaring mee opgedaan. Ik heb toen ik op vakantie ging naar Griekenland en vloog vanaf Rotterdam Airport gebruikgemaakt van de valet-parking van Park & Fly. Eerlijk? Ik stond er eerst wat sceptisch tegenover, maar het is zó goed bevallen, dat doe ik de volgende keer weer!

Parkeren bij het vliegveld zonder gedoe

Zeker wanneer je vanaf de wat kleinere vliegvelden als Rotterdam, Eindhoven of Weeze vliegt is het wel zo fijn om zelf te kunnen parkeren of je auto mee te kunnen geven met de valet-parking. (Valet-parking is het laten parkeren van je auto door medewerkers van Park & Fly. Zij zorgen er dan ook weer voor dat je auto klaar staat als jij je koffers weer hebt.) Hoe dan ook, het is fijn om direct van het parkeren vliegveld naar de vertrekhal te kunnen lopen en van de aankomsthal weer direct naar je auto. Je kunt vooraf je plek of de valet-parking reserveren en je weet dan zeker dat je auto er gewoon staat als jij weer terugkomt van vakantie. Je hoeft niet met een bus naar een afgelegen parkeerterrein en je hoeft niet eindeloos te zoeken. Je auto staat óf waar je ‘m hebt geparkeerd óf er staat iemand voor je klaar met je autosleutels.

Waar laat je je sleutels?

Gooi jij ook altijd alles wat je tijdens je vakantie niet nodig hebt in je koffer? Vergeet dan vooral niet om je autosleutels uit je koffer te halen wanneer het weer tijd is om te gaan inpakken. Doe je autosleutels direct in je handbagage en voorkom zo dat je, op de parkeerplaats van Park & Fly, je koffer moet openmaken om je sleutels te vinden en je auto in te kunnen. Ik heb tijdens deze laatste vakantie gekozen voor de valet-parking van Park & Fly en dan ga je (dus) heel fijn zonder autosleutels op vakantie.

Het gaat ook om vertrouwen

Geef je je auto af bij valet-parking? Dan zul je misschien even moeten slikken. Jouw auto, zomaar mee met een vreemde. Maar je kunt erop vertrouwen dat er geen extra rondjes worden gereden met je auto. Nu was dat bij mijn oude auto nicht im frage, maar ik kan me zo voorstellen dat je wat meer moeite hebt met het meegeven van je spiksplinternieuwe bolide. Wees gerust. De kilometerstand wordt genoteerd en je kunt zelf een rondje om de auto lopen voor je ‘m meegeeft en als je ‘m weer ophaalt. Mijn ervaring (ja, met een oude auto) is dat de auto in precies dezelfde staat weer terug wordt gebracht. Alleen mijn stoel en spiegels stonden anders. Maar dat heeft er natuurlijk mee te maken dat ik nogal klein ben en de persoon van de valet-parking nogal lang is.

Autosleutels