13 september 2021 - Door: Philip Boersma

Er zijn een vele geweldige plekken om te skateboarden in Berlijn, perfect voor reizigers die de stad op wielen willen verkennen. Een van de populairste plekken is de East Side Gallery, een deel van de Berlijnse Muur dat is omgetoverd tot een openbare kunstgalerie. Tegen deze muur kun je prima wallrides doen. Maar er is nog veel meer.

Skateboard spot: Kulturforum

Skateboard spot: Kulturforum Berlijn

Het Berlijnse Kulturforum met zijn musea en concertzalen is niet alleen een plek voor mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, maar ook voor skateboarders. De oppervlakken hebben gladde marmeren grond, een groot aantal ledges, curbs, gaps en trappen. Allemaal feest voor skateboarders. Zeer centraal gelegen, ver van de traditionele skatepark-sfeer, kun je je trucs van elk niveau uitproberen op verschillende obstakels en objecten.

Skateboard spot: Warschauer Straße

Skateboarders in Berlijn

(foto: Sven Meissner) Warschauer Straße is een populaire skatespot in Berlijn. Het ligt op de grens van Kreuzberg en Neukölln. De straat heeft een interessante geschiedenis met skateboarden, want hij is bijna 20 jaar afgesloten geweest voor auto's en is dicht bij een van de leukste skateparken in Duitsland.

Skateboard park: Raw Skatehalle

Skatepark Skatehalle Berlin

Raw Skatehalle is een skateboard park dat zich bevindt in hartje Berlijn. Dit park biedt skateboarders van alle niveaus een plek om te skaten en plezier te hebben. Het park heeft een verscheidenheid aan obstakels voor skaters zoals rails, ledges, en trappen. Er is ook een bowl voor meer ervaren skaters om hun vaardigheden te testen. Raw Skatehalle is elke dag geopend van 10 uur 's ochtends tot middernacht. De toegang is gratis voor skateboarders, en het park voorziet in al het benodigde materiaal. Dus als je op zoek bent naar een plek om te skaten in Berlijn, ga dan zeker even langs bij Raw Skatehalle!