29 november 2022 - Door: Michiel de Waard

Het kopen of huren van een woning in het buitenland is voor velen een groot verlangen. Het is echter een belangrijke beslissing, waar je goed over na wilt denken. Veel mensen dromen van een villa in Spanje. Dit kan om verschillende redenen. Wist je dat het wonen in Spanje veel voordelen kent? Onderstaand schrijven onthult de voornaamste voordelen voor je!

Spanje heeft een fantastisch klimaat

Als je Spanje voor je ziet, denk je al snel aan de zon en een zalige warmte. Daarnaast heeft het land zachte temperaturen in de winter. Je krijgt hier het heerlijke Middellandse zee klimaat. De meeste zonuren per jaar vind je in het zuiden, zoals de Costa del Sol. Voor een stabiel klimaat kun je eveneens uitstekend in Spanje terecht, waaronder de Costa Blanca en talloze andere plaatsen. Bovendien staat het land bekend als Europese recordhouder met 320 dagen zon per jaar. Dat is nog eens goed voor je humeur en welzijn!

Genieten van het leven

De Spanjaarden vieren het leven. Zo wordt het buitenleven optimaal benut en dat is met het aantal zonuren en de lange zomers geen enkel probleem. Je spendeert meer tijd in de buitenlucht en kunt iedere dag genieten van een prachtige zonsondergang.

Ook lekker eten en drinken blijft niet achterwege. Spanjaarden zijn namelijk dol op eten en uitgebreid dineren. Er zijn ontelbaar veel sterrenrestaurants en geheime adresjes met lokale heerlijkheden. Enkele specialiteiten van het land zijn een smakelijke Paella, tapas en uiteenlopende verse visgerechten.

Lage huizenprijzen en een groot aanbod

De prijzen van zowel koop- als huurwoningen zijn laag en er is een flink aanbod. Wil je graag een luxe villa Spanje? Dan is de kans groot dat je droomhuis er tussenzit. Iedere woning beschikt daarnaast over meerdere slaapkamers en badkamers. Handig als je gasten wilt ontvangen. Het hebben van een eigen privézwembad is een geweldige toevoeging en zeer gebruikelijk in Spanje.

We hebben hieronder wat tips geplaatst als je overweegt een huis in Spanje te gaan kopen:

Prachtige natuur en monumenten

Door geheel Spanje vind je beeldschone natuurparken en botanische tuinen. De zon en het optimale vochtgehalte creëren een groene oase op veel plekken. Het realiseren van een groene tuin is eveneens een fluitje van een cent. Ook de plek Alcazar in Sevilla is een aanrader om eens te bezoeken. Dit is een koninklijke plek met schitterende structuren en meer dan genoeg natuur. Bovendien heeft Spanje 44 monumenten en deze staan allemaal op de Unesco werelderfgoedlijst. Dit zorgt ervoor dat er altijd een bezienswaardigheid te bewonderen is.

Vakantievilla in Spanje