14 december 2022 - Door: Stefan Peters

Als je in een relatie zit, wil je de ander wel eens verrassen met een leuk cadeau. Bijvoorbeeld voor een verjaardag of rond de feestdagen. Een van de leukste cadeau ideeën is samen een romantisch weekendje weg. In een Europese stad kun je prima vertoeven. Hieronder vind je topbestemmingen voor een weekendje weg!

Weekenje weg in Europa

Kopenhagen

Deze Noordelijke stad heeft bijna alles wat je in een Europese stad zoekt! De vrolijk gekleurde Nyhavn, prachtige gebouwen, kastelen, musea, hippe wijken en volle winkelstraten. De Deense stad heeft een fantastisch centrum met leuke barretjes, goede koffiezaken, lekkere restaurants en is groot genoeg om heerlijk in te dwalen. Kopenhagen staat ook bekend om z'n fietspaden. De stad is dus perfect per fiets te ontdekken! Maar ook lopend kom je al een heel eind. Daarnaast staat de stad bekend om de mode en interieurdesign. Ben je er nog nooit geweest? Hoog tijd om eens een bezoekje te brengen!

Parijs

Paris is always a good idea... Hoewel dit één van de meest voor de hand liggende steden is; het blijft een topbestemming! De romantische straatjes, het lekkere eten, de Seine en natuurlijk de Eiffeltoren. De stad staat niet voor niets bekend als de stad van de liefde. Scoor 's morgens een kopje koffie en een croissant voordat jullie de stad gaan verkennen. De stad wemelt van de klassieke restaurants, barretjes, kronkelende straatjes en mooie verlichting. Je kunt de stad heel goed bereiken met de trein vanuit Nederland. Binnen 3,5 uur sta je in het centrum van Parijs! Naast het romantische beeld van Parijs, zit de stad ook bomvol met discotheken, clubs en andere uitgaansgelegenheden.

Sevilla

Als we aan Spaanse steden denken, denken we al gauw aan Madrid, Valencia of Barcelona. Terwijl Sevilla ook zoveel te bieden heeft! Sevilla is een nog authentieke stad. Ontelbaar veel tapasbarretjes, er wordt echt buiten geleefd en de architectuur is fantastisch! Breng een bezoekje aan Plaza de Espana, het plein in de vorm van een halve maan. De stad ligt in het zuiden van Spanje, ga dus niet hartje zomer op citytrip, dan heb je kans dat het veel te warm is. Ga in het voor- of najaar voor de aangenaamste temperatuur.

Verona

Deze Italiaanse stad was niet voor niets het decor voor Romeo en Julia! De binnenstad staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Op Rome na, heeft Verona nog de meeste bouwwerken staan uit de Romeinse tijd. De binnenstad voelt sprookjesachtig aan door alle smalle straatjes, mooie boetiekjes en Italiaanse barretjes. De romantiek spat er in deze stad vanaf! Breng een bezoek aan het Colosseum of ga voor het panoramische uitzicht over de hele stad.

Berlijn

Deze Duitse stad is makkelijk met de trein te bereiken. Berlijn heeft een roerige geschiedenis, welke nog overal terug te vinden is. Zo loopt de lijn waar de Berlijnse Muur heeft gestaan nog door de hele stad, is Checkpoint Charlie nog aanwezig en staat er nog een deel van de muur. Verder staat de stad bekend om z'n nachtclubs, architectuur, koffiezaken, vintage winkels en hippe wijken. De juiste uitvalsbasis voor iedereen dus.

Deze steden zijn de perfecte cadeau ideeën voor een romantisch weekend weg voor jou en je partner.