1 oktober 2022 - Door: Stefan Peters

Wil je een vakantie naar Frankrijk boeken en heeft iemand je aangeraden om naar Bordeaux te gaan? Dan is het een prima keuze als je daar een vakantiehuisje Frankrijk bespreekt.

Bordeaux ligt in het zuiden van Frankrijk dus het is een aardige tocht om er te raken maar goed, dan heb je ook wat. Ga je met meer personen een huisje huren omdat je met een grote groep of wellicht met meer gezinnen samen op vakantie gaat? Kies dan zeker voor een vakantiehuis 10 personen of meer. Kies een huis dat aan al je wensen voldoet en dat van alle gemakken voorzien is om er een echte topvakantie van te maken.

Als je eenmaal in je huis bent aangekomen, bekijk dan eens wat er allemaal te beleven is in Bordeaux. Zoek leuke en interessante bezienswaardigheden en activiteiten om te doen zodat iedereen in de groep er van kan genieten. We hebben drie tips voor je als je naar Bordeaux gaat.

Zomervakantie Bordeaux

Tip 1 Bordeaux

In Bordeaux vind je heel mooie pleinen in de stad zoals het Place de la Bourse, gelegen aan de oevers van de Garonne. Dit plein wordt omgeven door bijzondere gebouwen zoals het Palais de la Bourse en het Musée National des Douanes. Midden op het plein vind je de oude Fontaine des Trois-Grâces en het bijzondere en ondiepe waterbassin dat bekend staat onder de naam Miroir d’Eau. Met name ’s avonds is het bassin heel speciaal als de verlichting in de stad brandt.

Tip 2 Bordeaux

Ben je een liefhebber van musea? Dan kom je in Bordeaux zeker aan je trekken. Er zijn tal van boeiende musea in de stad te vinden waarbij we het Musée d’Aquitaine bij naam noemen. In dit museum ben je op de juiste plek als je meer wilt weten over de geschiedenis van de streek. Er zijn veel oude voorwerpen te bewonderen uit de tijd van de Galliërs en Romeinen maar ook aan de Middeleeuwen, de Prehistorie en zelf van de moderne tijd wordt gedacht en kun je veel leren van wat je er allemaal ziet.

Tip 3 Bordeaux

Ja, Bordeaux heeft veel te bieden aan de toerist maar laten we zeker niet vergeten om de streek toch ook te noemen in combinatie met wijn. Daarom staat Bordeaux met de gelijknamige wijn immers ook bekend. De echte wijnliefhebber kan er zijn hartje ophalen in de verschillende musea over wijnen, maar een bezoek aan een echte wijngaard mag natuurlijk nooit ontbreken in deze streek!