3 april 2023 - Door: Michiel de Waard

Nu steeds meer mensen op zoek zijn naar alternatieve manieren om te reizen en vakantie te vieren, wordt het concept van alternatieve accommodaties steeds populairder. Traditionele hotels en resorts zijn niet langer de enige opties om uit te kiezen. Reizigers zoeken naar meer unieke en authentieke ervaringen die passen bij hun persoonlijkheid en budget. In dit artikel kun je inspiratie op doen als je van plan bent om een alternatieve accommodatie te kiezen op vakantie.

Waarom kies je voor een alternatieve accommodatie?

Kies je voor een alternatieve accommodatie tijdens je vakantie dan beleef je deze vaak op een hele andere manier. Een alternatieve accommodatie biedt vaak een unieke en onvergetelijke ervaring die niet te vergelijken is met een verblijf in een traditioneel hotel. Een van de meest gehoorde redenen waarom mensen kiezen voor een alternatieve accomadatie is avontuur. Alternatieve accommodaties bieden vaak een gevoel van avontuur en vrijheid dat niet te vinden is in een hotel.

Betaalbaar

Een ander voordeel van verblijven in een alternatieve accommodatie is dat het vaak een betaalbare optie is. Sommige alternatieve accommodaties, zoals glamping en tiny houses, kunnen een betaalbaar alternatief zijn voor traditionele hotels en resorts. Dit kan vooral handig zijn als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke vakantie.

Duurzaam

Veel alternatieve accommodaties zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Bijvoorbeeld tiny houses en yurts zijn vaak ontworpen met een kleine ecologische voetafdruk in gedachten. Door te kiezen voor een alternatieve accommodatie draag je bij aan duurzaam toerisme en het behoud van de natuurlijke omgeving.

Glamping

Glamping, een combinatie van glamour en kamperen, biedt reizigers de mogelijkheid om te genieten van de schoonheid van de natuur zonder de ontberingen en ongemakken die kamperen vaak met zich mee brengen. Glamping accommodaties variëren van luxe tenten en tipi's tot boomhutten en yurts. Glamping biedt de perfecte mix van comfort en avontuur voor reizigers die willen genieten van het buitenleven maar wel op een comfortabele manier.

Tiny House

Tiny houses

Tiny houses zijn compacte, mobiele woningen die vaak volledig zijn uitgerust met alle benodigde voorzieningen voor een comfortabel verblijf. Tiny houses bieden een duurzame en betaalbare manier van reizen en verblijven op een plek naar keuze. Tiny houses vind je vaak op allerlei unieke plekken. Wacht dat je van tiny houses op het strand of midden in het bos. Een tiny house huren is een goede optie als op zoek bent naar een alternatieve accommodatie. Je vindt tiny houses overal ter wereld. Ook in Nederland zijn ze te vinden, bijvoorbeeld bij Vakantiepark Achterhoek.

Huizenruil

Huizenruil is een alternatieve verblijfsoptie waarbij mensen hun huizen voor een bepaalde periode uitwisselen. Dit kan een goedkope manier zijn om te reizen en een bepaalde bestemming te verkennen zonder de hoge kosten van accommodatie. Huizenruil is vooral geschikt voor reizigers die geïnteresseerd zijn in het ervaren van het leven als een lokale bewoner op een bepaalde bestemming.

Couch surfing

Couchsurfing is een netwerk van reizigers en gastheren die accommodatie en culturele uitwisseling bieden. Als gastheer of vrouw bied je een slaapplaats aan op je bank, een kamer of een matras op de vloer aan reizigers in ruil voor culturele uitwisselingen en nieuwe vriendschappen. Couchsurfing biedt een unieke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en verschillende culturen te verkennen tijdens het reizen. Deze manier is ideaal als je low budget wil reizen.

Boomhut

Boomhutten

Overnachten in een boomhut wordt steeds populairder. Voor mensen die op zoek zijn naar een unieke accommodatie is overnachten in een boomhut een bijzondere ervaring. Ze zijn vaak gemaakt van hout en bieden een rustieke en gezellige sfeer. Sommige boomhutten zijn uitgerust met moderne voorzieningen zoals elektriciteit, verwarming en zelfs jacuzzi's. Boomhutten bevinden zich vaak in de buurt van prachtige natuurgebieden en bieden een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Yurts

Yurts zijn ronde, koepelvormige tenten die oorspronkelijk werden gebruikt door nomadische stammen in Centraal-Azië. Ze zijn tegenwoordig populair als alternatieve accommodatie en bieden een unieke en authentieke vakantie. Yurts zijn vaak voorzien van houtkachels, comfortabele bedden en andere moderne voorzieningen.

Drijvende huisjes

Drijvende huisjes zijn kleine huisjes die drijven op het water. Ze zijn vaak voorzien van alle moderne voorzieningen en bieden een unieke en rustige vakantie-ervaring. Drijvende huisjes bevinden zich vaak in afgelegen gebieden en bieden een adembenemend uitzicht op het omringende landschap.