2 oktober 2022 - Door: Stefan Peters

Parijs, de stad van de liefde, spreekt voor velen tot de verbeelding. In elk seizoen heeft deze stad je wat anders te bieden en je kunt Parijs dus het hele jaar door bezoeken. Vanuit Nederland is Parijs een ideale bestemming voor een weekendje weg. Een andere cultuur, geweldig eten en genoeg te doen en dat op een geringe afstand! Voordat je gaat, lees deze tips zodat je het weekend ook nog eens extra ontspannen doorkomt.

Parijs

Hoe kom je er?

Hoewel je je in Parijs direct in een andere wereld waant, is het vanuit Nederland helemaal niet ver weg. Dat maakt het ook de ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg. Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland naar Parijs te komen. Ten eerste kun je met de auto. Van Utrecht naar Parijs doe je er gemiddeld zo’n 5 uur over, prima te rijden voor een lang weekend. Houd er rekening mee dat je ook nog parkeerkosten moet betalen én dat je in het centrum van Parijs een milieusticker nodig hebt voor de auto. De meest relaxte manier om naar Parijs te komen is zonder twijfel met de trein. Als je een beetje op tijd boekt kun je redelijk goedkoop tickets verkrijgen. Vanaf Utrecht is het naar station Gare du Nord ongeveer 3,5 uur, een stuk sneller dan de auto dus. Bovendien scheelt het je een hoop parkeerkosten en stress op de drukke wegen rondom en in Parijs.

Waar verblijf je?

Een weekend Parijs is niet per se goedkoop. Vooral de accommodatie, als je op een beetje een goede locatie wilt zitten, maakt de reis al snel een stuk prijziger. Heb je er budget voor dan is het prettig wanneer je in een fijn deel van Parijs kunt overnachten. Parijs is absoluut veilig om te bezoeken, maar toch zijn er, net als in de meeste steden, ook wijken waar je liever niet komt. In een goede buurt voel je je veilig en kun je ‘s avonds gewoon rustig over straat lopen. Ook zit je bij de meeste bezienswaardigheden in de buurt of is er in ieder geval een goede verbinding mogelijk met het openbaar vervoer. Drie wijken waar je zeker voor kunt kiezen zijn bijvoorbeeld het kunstzinnige Montmartre, Le Marais of Quartier Latin. Wil je wat minder geld uitgeven en hoef je niet midden in de stad te overnachten denk dan eens aan een camping Parijs. Deze zitten buiten de stad, maar geven je wel direct het relaxte vakantiegevoel. Dit maakt een bezoek aan Disneyland Parijs ook direct een stuk makkelijker en zo maak je van je weekend Parijs al helemaal een waar feestje.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk kan een bezoekje aan de Eiffeltoren niet ontbreken. Hoewel deze plek vaak overladen wordt door toeristen mag je deze bezienswaardigheid niet overslaan. Er komen natuurlijk niet voor niets zoveel toeristen. Zeker in de avond wanneer het donker is en de Eiffeltoren prachtig wordt verlicht, kan de sfeer haast niet romantischer zijn. Parijs ademt cultuur. Een bezoekje aan één van de vele musea mag dan ook niet ontbreken. Je kunt uiteraard naar de meest bekende plekken zoals het Louvre gaan waar je je kunt vergapen aan de Mona Lisa, maar je kunt er ook voor kiezen om naar een wat kleiner en minder bekend museum te gaan zoals Musée de Montmartre.

Laat je verrassen

In Parijs kun je van het ene toeristisch hoogtepunt naar het ander toeristisch hoogtepunt en je beleeft gegarandeerd een prachtig weekend. Maar daarnaast is het ook geweldig om je laten meevoeren door de waan van de dag. Voel je een echte Parijzenaar en dwaal door de leuke wijken en kronkelende kleine straatjes. Wandel langs de Seine en volg geen vaste routes. Op elke hoek van de straat is een leuke bistro of barretje te vinden waar je kunt genieten van een Franse wijn en waar je de mensen aan je voorbij ziet lopen. Niets leuker dan tijdens een weekend weg gewoon op een terrasje mensen te kijken.

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Wie toch in Parijs is, kan een bezoekje aan het sprookjesachtig Disneyland Parijs eigenlijk niet links laten liggen. Vanaf het centrum van Parijs kun je er met de trein heen in ruim een half uur en verblijf je buiten Parijs dan ben je waarschijnlijk nog sneller. Wil je het park optimaal beleven dan is het aan te raden om minimaal twee dagen te gaan. Vooral in het hoogseizoen is het erg druk waardoor je soms in lange wachtrijen moet aansluiten. Dan is het wel zo prettig wanneer je de tijd hebt om al het moois te beleven.